måndag 1 juli 2019

Ny radioföljetong

På torsdag 4/7 börjar en ny radioföljetong. Rosen på Tistelön av Emelie Flygare Carlén (1807 - 1892). Rosen på Tistelön kom ut 1842 och är den första av en rad skärgårdsromaner. Författarinnan känner sin miljö väl. Hon föddes i Strömstad som den yngsta av fjorton (14!) syskon. Fadern var köpman och sjökapten och familjen var tämligen välbärgad. Ett köpmanshus i skärgården (1860) gick för många år sedan som TV -teater med Agneta Bolme och Ulf Brunnberg i huvudrollerna. Flygare - Carlén var mycket influerad av Fredrika Bremer. Monika Lauritzen har skrivit en uttömmande biografi om henne.

 
Eva Hermansson läser och det är en repris ifrån 1997. Rosen på Tistelön är den första radioföljetongen som sändes 1939.

3 kommentarer:

 1. Jag behöver nåt nytt att lyssna på i mobilen - kanske ska jag pröva denna? Radioföljetongerna är oftast bra. Fast inte alltid ... Den senaste jag hörde var "Din stund på jorden", riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din stund på jorden var jättebra. jag ska försöka lyssna också

   Radera
 2. är här för att vittna om vad den här stora stavspelaren har gjort för mig. Jag tror aldrig på trollspel, förrän när jag frestades att prova det. Jag och min man har haft många problem med att leva tillsammans, han kommer inte alltid att göra mig lycklig eftersom han har förälskat sig i en annan dam utanför vårt äktenskap. desto mer gör han mig ledsen, så mitt äktenskap föll i skilsmässa eftersom han inte uppmärksammar mig. Så med all denna smärta och ångest, bestämde jag mig för att kontakta denna stavhjul för att se om saker och ting kan träna mellan mig och min man igen. den här trollformaten DR PEACE berättade för mig att min make verkligen är i en stor röra, att han har varit en charmig magi, så han sa till mig att han skulle göra allt som vanligt igen. han fortsatte och kastade trollformeln för mig, efter 3 dagar han kastade trollben på min man han ändrade helt han kom ber om ursäkt till mig och sa hur han behandlade mig att han inte visste vad han gjorde, jag och min man är tillbaka tillsammans Jag tackar verkligen DR PEACE för att ha fått min man tillbaka till mig. Jag vill att alla ska kontakta honom för dem som har några problem i samband med äktenskapet och förhållande problem, han kommer att lösa det åt dig. Dess e-postadress är här: doctorpeacetemple@gmail.com
   och hans WhatsApp: +2348059073851, Viber: +2348059073851
  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) älskar spel
  (3) Du vill bli befordrad på kontoret.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill bli rik eller vinna ett lotteri.
  (7) Du vill binda din make till att vara din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Om du inte kan träffa din partner.
  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (11) om du vill skilja dig från din make.
  (12) om du vill ha dina förfrågningar.
  (13) Graviditet stavar att tänka på barnet.
  (14) Garanti Du vinner störande rättsfall och skilsmässa oavsett scen.
  (15) Avbryt ditt äktenskap eller ditt förhållande från att bryta isär. Anta att e-postadressen är doctorpeacetemple@gmail.com. kontakta honom direktWhatsApp: +2348059073851, Viber: +2348059073851 Vad du än vill, kommer du att få det från Dr. PEACE. Kontakta bara honom och förklara problemet för honom och lösas.

  SvaraRadera