torsdag 10 november 2022

Veckans helgfråga v. 45 2022


Mias helgfråga v. 45: Vilken bok skulle du ge din pappa på Fars dag på söndag? 

Om min pappa varit i livet skulle han ha fått 

Rysslands förlorade seger av Arkadij  Babtjenko. Han går till rätta med ryssarna: "Ni lever i ett fascistiskt land, i Fjärde riket, som redan helt öppet bedriver en fascistisk politik med koncentrationsläger och tortyr i det egna landet och startar ett aggressivt, fascistiskt angreppskrig mot ett främmande territorium." I en rasande och förtvivlad skildring av det putinistiska Rysslands väg mot avgrunden ger den rysk-ukrainske författaren, bloggaren och krigsveteranen - han deltog i kriget i Tjetjenien - Arkadij Babtjenko, född 1977,  sin syn på händelseutvecklingen före och efter den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari 2022. Inte helt förvånande lever Babtjenko i exil sedan 2017.

4 kommentarer:

  1. osäkert om min far hade orkat läsa något om Ryssland

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, kanske inte. eller också hade han det.

      Radera
  2. Ryssland är ett intressant land som jag gärna skulle besöka, men absolut inte så länge den nuvarande regimen sitter vid makten.

    SvaraRadera
  3. Kände inte till, den vill jag läsa! Ska kolla om den finns på bibliotek. Tack för tips. (Min far läste f.ö. också gärna historia och historiska romaner så länge han kunde när han var i livet.)

    SvaraRadera