tisdag 6 november 2018

Veckans topplista v. 45 - Pappor

Johannas deckarhörna: "På söndag är det Fars dag och därför tänkte jag att veckans topplista idag skall präglas av det. Böcker om eller för pappor är dagens uppgift. Själv väljer jag att tipsa om mina fem bästa presenttips för er som har tänkt förära er pappa en bok på söndag."
Jag väljer också bokpresenter:
1. Çiğdem Akyol är en tysk journalist som skrivit en biografi om Recep  Tayyip Erdogan som säkert passar den historiskt/pilitiskt intresserade
2. Vem skulle inte bli glad för Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv: Berättelsen om mitt yrkesliv av Leif G. W. Persson?
3. Lykttändare av Pontus Ljunghill, historisk deckare och stockholmsroman
4. I boken Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde går Jonna Bornemark tillbaka till filosofer från renässansen för att förstå vad som har hänt. Hon har talat med yrkesgrupper som sysslar med människor men som allt mindre tid med dem; som till exempel, poliser, lärare, läkare och socialtjänstemän. Det känns som en viktig bok.
5. Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell. en roman om hans familj men framför allt ett porträtt av modern

11 kommentarer:

 1. En fin lista böcker att ge till far. Jag har inte läst någon av dem men kan gott tänka mig att läsa GW Perssons bok. Lykttändaren verkar också spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leif G. W. är alltid intressant att läsa och lyssna på

   Radera
 2. Lykttändaren vill jag läsa :)

  SvaraRadera
 3. Bra lista. Lykttändaren rekommenderades av självaste Leif GW, vill jag minnas. Nu blev jag påmind om "Gustavs grabb" också, en klar pappa-bok! Kan vara GW:s bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leif G. W. är en intressant och roande författare

   Radera
 4. Gardell och Leif GW hör till författare som jag har tänkt läsa.

  SvaraRadera
 5. Thank for your very good article! i always enjoy & read the post you are sharing!

  ดูหนัง

  SvaraRadera
 6. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera