fredag 26 januari 2018

Helgfrågan v. 4


Veckans fråga från Mia:

Vilken bok har fått ditt lägsta betyg?
Här har jag två titlar som tävlar om platsen: Berättelsen om Pi av Yann Martel och Fågelburen av Lisa Jewell. Jag vet att många älskar dem, men mig passade de inte alls. Särskilt inte Berättelsen om Pi. 
 

Bonusfråga:

Vilken tv-serie tycker du är riktigt bra?
Lyckligtvis har jag inte Netflix och HBO och liknande för då skulle jag inte få en blund i ögonen. Å andra sidan blir jag frustrerad när en ska behöva vänta en vecka på nästa avsnitt i till exempel Riviera, som jag tycker är riktigt spännande. Alla är osympatiska och har för mycket pengar men det finns ett otillgängligt kassavalv vars innehåll ingen känner till. Och så finns det en gåtfull kvinna som jag vill veta lite mer om. Dessutom påstås det att själva huvudpersonen, seriens nav, är död, men jag är inte så säker på det. Andra hustrun bedriver efterforskning. Första hustrun sabbar. En serie som jag gärna skulle se fortsättning på är Happy Valley. Vad det gäller Scott&Bailey så har jag tyvärr sett allt som finns att se.

26 kommentarer:

 1. Riviera är jag nyfiken på att se, har bara sett reklam för den serien. Många har hyllat berättelsen om Pi, men jag har aldrig känt mig lockad av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riviera är spännande, det kan en inte säga annat. vi läst Pi i läsecirkeln, men jag var inte förtjust. gillade som sagt inte ens filmen

   Radera
 2. Svar
  1. nääää, Hannele. du med mig skämta aprilo. samla lite saker och hänga upp barns och barnbarnsteckningar på väggarna gör vi väl alla. men resten...

   Radera
 3. Riviera vill jag se, det är väl Lena Olin som är med i den? Berättelsen om Pi såg jag som film, om jag inte har fel nu.., och tyckte mycket om stämningen. Men hur slutade det..? Måste kolla upp det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena Olin är med ja. minns inte heller hur filmen om Pi slutade

   Radera
 4. (men en rosa begravning... skulle svärdottern gärna ordna ❤️ )

  SvaraRadera
 5. Berättelsen om Pi? Ojdå. Har inte läst boken, men filmen gillade jag :)

  Riviera är en serie som jag skulle vilja se, men jag behöver nog en tvärtom-arbetsvecka (jobba två dagar, vara ledig fem) om jag ska hinna med allt jag vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag vet att nästan alla gillar Pi i alla former. och jag säger inte att boken och filmen är dåliga. passade inte mig bara

   Radera
 6. Riviera är en riktigt bra serie! :) Jag fastnade i att se den och sträck såg den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det hade jag absolut också gjort om jag haft möjligheten. har ingen karaktär på området

   Radera
 7. Fågelburen försökte jag mig på som ljudbok men det funkade inte alls. Trodde att det berodde på att det var just en ljudbok, men jag kanske inte hade gillat den i tryckt format heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag blev illa berörd av den, helt enkelt

   Radera
 8. Berättelsen om Pi läste jag långt innan jag började blogga, men jag tror jag tyckte den var rätt bra. Minnet är dock lite bedrägligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tror säkert att du tyckte om den. de flesta har gjort det. bara jag som inget begriper...

   Radera
 9. Jag är en av de som tyckte mycket om Berättelsen om Pi

  SvaraRadera
 10. Jag har inte läst en enda av de två, men särskilt Berättelsen om Pi har jag hört mycket gott om. Av någon anledning tycker jag alltid det tar emot att inte gilla hyllade böcker. Men man kan ju faktiskt inte gilla allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. många älskar både bok och film om Pi. ja, det tar emot och en undrar vad det är för fel på en...

   Radera
 11. Inte läst böckerna eller sett tv-serierna, så uselt dålig på att titta på nya tv-serier, tappar lätt intresset för sådana när jag försöker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ibland blir jag intresserad av TV-serier men det är ett elände att behöva vänta en vecka på nästa avsnitt och sen glömmer en vilken dag det är och så vidare

   Radera
 12. Berättelsen om Pi har jag skytt som elden. Jag känner att jag inte kommer gilla den, och där är hypen en stor del.

  SvaraRadera
 13. Fågelburen har jag läst men vad jag minns så tyckte jag den var ganska knepig.

  SvaraRadera
 14. Fågelburen är mycket knepig. obehaglig i vissa stycken

  SvaraRadera