torsdag 13 oktober 2016

Örats poesi

Traderad låtskatt sa Ulrica Milles. Chockartat sa Håkan Lahger. Ständig rebell, ständigt i rörelse. Senast omgjorda Gershwinlåtar. 
Det trodde en aldrig. För några år sedan fanns han med bland mina förslag, men inte nu längre. I alla fall så finns det en titel av honom i mina hyllor. Och jag lyssnar mer än gärna. Barnsligt busigt av Svenska Akademien säger Svante Weyler. De är förtjusta i överraskningar.
Enligt Håkan Bravinger är hela akademien nöjd. Passar bäst på engelska, menar han. Bäst som musiker ändå. Så tycker nog de flesta. Det här Nobelpriset kommer att diskuteras.

6 kommentarer:

 1. kul, en duktig lyriker som förnyat sig hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och muntligt framställde man ju förr

   Radera
  2. Ordet litteratur kommer av littera som betyder bokstav.

   Radera
 2. Det känns som att akademien med valet av Dylan har trivialiserat priset. Enligt min mening bör priset gå till en författare som presterar excellent litteratur, inte till den som får populasen att jubla. Elitistiskt? Ja, absolut. Världens förnämsta litteraturpris ska gå till eliten.

  SvaraRadera
 3. En musiker (vars texter inte står för sig själva) och dessutom en mainstreammusiker. Svenska Akademien försöker vara utmanande och folkliga på samma gång. Går ju så där.

  SvaraRadera