fredag 21 oktober 2016

Bokens dag i Hässleholm 2016

Imorgon är det dags för Bokens dag i Hässleholm. Under brunchen som börjar klockan 10.30, diskuterar Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie i Halland och litteraturvetaren och kulturjournalisten Immi Lundin Lappin och Lapponia (klickbart) av Virginia Woolf. Det blir säkert mycket tal om VW i allmänhet eftersom båda damerna är specialintresserade av henne. Alla får naturligtvis blanda sig i leken.
Kl 12. 10 börjar eftermiddagens övningar. Först ut är Nina Björk med sin nya bok Drömmen om det röda - Rosa Luxemburg: socialism, språk och kärlek.
Därefter presenteras Elisabeth Åsbrink och hon berättar om sin senaste bok,  1947.  Björn Ranelid hyllar det fria ordet med anledning av att Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år. Resultatet av novelltävlingen tillkännages och det blir prisutdelning. Under pausen finns det möjligheter att dricka kaffe, köpa böcker och få dem signerade. Hässleholms bokhandel är för övrigt närvarande under hela dagen.
Efter pausen presenterar sig paret Börjlind, Cilla och Rolf,  med sin senaste bok, Sov du lilla videung. I TV- serien Springfloden kunde vi bekanta oss med den unga enerverande polisaspiranten Olivia Rönning och den urspårade f.d. polisen Tom Stilton, alldeles utmärkt spelad av Kjell Bergquist. Tillsammans blir de ett bra team. Dagens sista författare blir Karin Hjulström. Hon har skrivit en serie romaner med den unga journalisten Frida Fors i huvudrollen. Annars känner vi Karin Hjulström som journalist och programledare. Och som dotter till Lennart Hjulström. Allra sist blir det bokutlottning. Det är ett oerhört populärt inslag i programmet. Om en inte vinner finns det fortfarande möjlighet att köpa sig en bok...

5 kommentarer: