tisdag 16 april 2019

Veckans topplista v. 16 – Påskekrim

Johanna vill ha tips på bra påskekrim. Den norska traditionen har sedan många år tillbaka upptagits även i Sverige. Det är kul.

1. Jag tänkte att jag äntligen skulle läsa något av Karin Slughter så jag har lånat hem Den goda dottern. Charlotte är advokat med en familjetragedi i ryggsäcken. Nu blir hon inblandad i ett fall som återuppväcker de sorgliga minnena.

2. Niklas Natt och Dag 1793 har det skrivits och talats så mycket positivt om att jag tänkte att jag äntligen skulle få den läst. Ett gammalt mystiskt mord i historisk miljö några år efter mordet på Gustav III.

3. Annabelle av Lina Bengtsdotter har länge väntat i hyllan. I lilla Gullspång försvinner en sjuttonårig flicka under mystiska omständigheter. Missing People står handfallna. Kriminalinspektör Charlie Lager från Stockholms nationella operativa avdelning beordras ut. Hon är inte speciellt pigg på uppdraget men lyder naturligtvis order.
4. Det vackra mysteriet av Louise Penny handlar om ett antal munkar som bor i ett kloster i Quebec. De bedriver sitt arbete under tystnad. När de sjunger klingar deras röster däremot som komna från himlen. Men en dag mördas körledarna och klostrets portar öppnas för den sympatiske kommissarie Gamache. Detta är åttonde boken i serien om Gamache.
5. Emelie Schepp är också en författare jag läst mycket om men aldrig av. 2016,17,18 har hon blivit årets deckarförfattare och det är ju fantastiskt.
Broder Jakob är hennes senaste titel. Den handlar i första hand om två kvinnomord där mördaren har velat få dem att se ut som sjöjungfrur och sytt ihop deras ben. Undersökningsledaren Jana Berzelius kopplar samman morden med en tidigare historia om en ung man som mördade sin familj.

27 kommentarer:

 1. "Annabelle" tyckte jag var rätt bra. "1793" ska jag läsa, den finns i huset. Schlepp har jag valt bort eftersom Maken dömde ut hennes första ... men nån egen åsikt har jag alltså inte skaffat mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annabelle har jag liksom 1793. Schepp är det ju så väldigt många som höjer till skyarna. du får nog kolla upp maken

   Radera
 2. Svar
  1. den har ju verkligen fått fina omdömen från precis alla håll

   Radera
 3. tack för tips, inte läst dessa.

  SvaraRadera
 4. Annabelle och 1793 är så bra! Jag vill läsa något av Karin Slaughter igen och Broder Jacob ska läsas med.

  SvaraRadera
 5. Här var det bara böcker som jag ska/vill läsa. 1793 är den enda jag inte äger. Än.

  SvaraRadera
 6. det var ju roligt! 1793 finns ju i pocket dessutom

  SvaraRadera
 7. 1793 är den enda som jag läst här (lyssnat på den) gillade den. Slaughter är jag lite avvaktande till, läst en som var för otäck tom med för mig som läser mycket deckare. Blir intressant att höra vad du tyckte sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag läser inte så mycket deckare och gillar inte när de blir alltför otäcka

   Radera
 8. 1793 har jag ju läst och jag funderar på om jag skulle läsa Schepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schepp är ständigt återkommande i bokbloggar jag läser

   Radera
 9. Ser så mycket fram mot att läsa fler Gamache-böcker! Slaughter har jag aldrig läst något av men jag tror jag har en i bokhyllan nånstans. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. läser Penny just nu på telefonen. den är verkligen både trevlig och kuslig

   Radera
 10. Har ni inte läst min deckare Familjen måste jag få rekommendera den till påskläsningen! En småstadsdeckare om unga kvinnor som försvinner från Sunne i Värmland. hoppas ni vill läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har reserverat den på biblioteket. jag är nr 13 i kön

   Radera
 11. 1793 och Annabelle gillade jag jättemycket. Nummer 1 och 4 har jag också tänkt läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vackra mysteriet läser jag just nu.
   jag gillar den mycket

   Radera
 12. Louise Penny måste jag läsa! Har tänkt det länge, men sen blir det inte av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. hon är verkligen mycket trevlig. och kuslig

   Radera
 13. 1793 måste jag verkligen läsa snart. Annabelle tyckte jag mycket om, hoppas att du också gillar den. Jag har precis som du läst mycket om Emelie Schepp, men inget av henne, så hennes första bok finns med i min Påskekrimtrave. Det blir spännande att se vad vi tyckte om hennes deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annabell verkar lovande tycker jag som också blev glatt överraskad av Den goda dottern av Karin Slaughter. hoppas att jag får tag i Schepp på något sätt

   Radera
 14. Läst en bok av Schepp som var riktigt bra, gav mersmak.

  SvaraRadera
 15. Slaughter och Schepp är alltid bra!

  SvaraRadera