torsdag 18 april 2019

Helgfrågan v. 16

Mias helgfråga är extremt lätt den här veckan. Det är jag väldig tacksam för eftersom jag hostar mig fördärvad och är täppt i bihålorna. Vädret är strålande men det är kallt. Ingen uteläsning för en klen människa, alltså. 

Men inomhus inbäddad i filtar vrålläser jag med förtjusning Den goda dottern av Karin Slaughter. Den tilldrar sig i Georgiga vilket är ett plus. Och jag gillar huvudpersonen Caroline och hennes båda vackra män. En del samhällsproblem är invävda i berättelsen vilket ju gör att romanen känns förankrad i verkligheten.
På telefonen har jag Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny. Det är alltid trevligt att göra återbesök i Three Pines i Quebec med dess originella invånare.

Den tredje boken jag har på gång är Varm mjölk av Deborah Levy. En tjugofemårig flicka reser till Spanien med sin mor som ibland har väldiga problem med sitt ena ben. Ena dagen kan hon gå; andra inte. De har fått inteckna moderns hus för att ha råd med en resa till den spanske experten, doktor Gomez. Jag litar inte riktigt på honom; han verkar vara en riktig filur. Men kanske är det så som man säger: Sådant läder ska sådan smörja ha.

Några roliga historier kan jag inte. Barnbarnen berättar visserligen Bellman - historier för mig. Men de är ibland lite långa och själva knorren glömmer jag lätt av.


6 kommentarer:

 1. nu får du krya på dig för våren har kommit, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. de andra sitter ute och läser och jag tycker att det så härligt ut. två månader har jag slitit med detta

   Radera
 2. Slaughters bok är alltså bra? Går mycket förkylningar nu, jag har hostat ett bra tag. Krya på dig. Hoppas att du ändå får en trevlig påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag tycker att den är riktigt bra. jag gör vad jag kan för att krya på mig, men hittills har det inte gått så bra

   Radera
 3. Läst en bok av Louise Penny, var väl sådär, inte så jag känner att man vill läsa något mer. Trist med förkylning på våren när ljuset ute lockar... hoppas det vänder för dig snart.

  SvaraRadera
 4. Karin Slaughter är en av mina favoriter!Krya på dig!

  SvaraRadera