1. Modern bakning.
Modern bakning i bakpulverbak. Fådd någon gång under tidiga skoltiden. Flitigt använd; mycket deg, smör och andra fläckar i boken. Många lösa blad. En trotjänare 2. Vår kokbok
Finns i flera upplagor. En praktisk kokbok som passar även sådana som mig som inte är så intresserad av matlagning
3. Sju sorters kakor.
Den har jag mest för att jag har förstått att en bör ha den. Men det finns några recept jag begagnar mig av i alla fall.
4. Anna Bergenströms alla kok - och bakböcker.
De är så vackra och roliga att läsa i. Klart att en kan använda recepten också.
5. Sparas kokbok av Maud Lindblå
Maud Lindblå sjunger potatisens lov. Fyra potatisar per dag och vuxen! Potatisen är god, billig, nyttig och lättlagad mat. Helt omodern alltså i det avseendet. Men de flesta recepten är bra.
gamla kokböcker gillar jag, lite historia i dem... marmeladböcker gav jag till svärdottern, passar inte en lat diabetiker.
SvaraRaderavisst är det roligt med gamla kokböcker. de är så rejäla. marmeladbok har jag aldrig haft. men det har hänt att jag gjort svart vinbärsmarmelad
RaderaAnna Bergenströms böcker har vi två av, och de "överlevde" rensningen för några år sedan.
SvaraRaderadem skulle jag inte rensa ut. men annars har jag förvånansvärt svårt att rensa ut kokböckerna även om jag aldrig använder dem
RaderaTack för tips! Har ingen av dom :)
SvaraRaderavarken Vår kokbok eller Sju sorters kakor? kul
RaderaDelar din entusiasm inför Bergenströms böcker. Så fina. Och testa limoncellomoussen, en hit!
SvaraRaderavackra böcker är det. tack för tipset!
RaderaBergenströms kokböcker gillar jag också!
SvaraRaderade är roliga att bara bläddra i
RaderaVår kokbok och Sju sorters kakor känns som klassiker som man kan hitta hemma hos dom flesta :)
SvaraRaderaja, de är verkligen klassiker. pålitliga trotjänare
RaderaVår kokbok har funnits med länge, Annas mat (Anna Bergenström) står nog någonstans också.
SvaraRaderajag har flera utgåvor av Vår kokbok. Anna Bergenströms böcker är så vackra
Radera