söndag 23 december 2018

En smakebit på søndag

Nästa morgon var Rake and Dunlow på jakt efter en förrymd fånge. De hade börjat sitt arbetspass tidigare än vanligt och stämplat in klockan tio på förmiddagen. Orsaken var någon egendomlig ändring av tjänstgöringsschemat som ingen förstod. Trötta och med för mycket kaffe i magen letade de efter en viss James James Jameson - det var hans riktiga namn - som hade rymt från fängelset i Reidsville dagen innan. Polisen i Atlanta hade just blivit underrättad. Trippeljames, som han var känd som inom kåren, hade sytts in för två år sedan efter att ha blivit dömd för mordförsök. Rake var vid den tiden en missnöjd civilist som försökte anpassa sig till livet efter kriget vid en textilfabrik och inte lyckades särskilt bra. Rättegången hade fått mycken publicitet lokalt, men även dragit till sig uppmärksamhet i resten av landet. I norr fanns det många som ansåg att den svarte mannen hade blivit åtalad på felaktiga grunder. Människor långt borta brukar ogilla hur man behandlar de sina. "Den grabben var en dålig nyhet redan han föddes", sa Dunlow när de gasade på längs bakgatorna.

Från sidan 30 i Dark Town av Thomas Mullen. Övers.: Claes Göran Green.
Historiska Media 2018
Mari på den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten som administrerar läsutmaningen En smakebit på søndag den här veckan. Den går ut på att man bjuder varandra på smakebitar av det en just läser  - utan spoilers, förstås. Fler smakebitar finns HÄR

12 kommentarer:

 1. Den är jag faktiskt lite nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag också. den har väl inte för inte fått pris

   Radera
 2. ja, Atlanta 1948 låter ganska intressant. har inte kommit så långt ännu

  SvaraRadera
 3. Den här tyckte jag om. Hemskt med rasismen, spännande läsning. Tack för smakbiten, passar på och önskar god jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. så bra! då vet jag att jag är rätt ute!
   God Jul till dig också!

   Radera
 4. Låter intressant. Tack för smakbiten och god jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag tycker det. omslaget tilltalar liksom tiden och platsen. god jul!

   Radera
 5. Tack för smakebiten! Den här boken har jag sett på flera bloggar. Kommer du att skriva om den så småningom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. det hade jag tänk om jag hinner läsa den innan lånetiden går ut

   Radera
 6. Hej på dig!
  Den näst sista luckan i min julkalender har nu öppnats, och därunder gömde sig chansen att vinna ett helt valfritt smycke till ett värde av max 399kr från 7East! Vill du vara med och tävla? :) Klicka då på länken nedan! Förövrigt så hoppas jag att du får en supermysig kväll, för min del blir det uppesittarkväll för hela slanten! Ska du också kolla? :)
  https://martinaolsson.myshowroom.se/127464/julkalender-lucka-23-7/

  SvaraRadera