torsdag 9 november 2017

Hett i hyllan

Monica: "Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"
Den här boken står obegripligt nog oläst i min hylla. The Distant Hours av Kate Morton har ett tilltalande yttre och om jag förstår saken rätt så är innehållet läckert. Brev som sätter igång oförutsedda händelser som till leder bakåt i tiden. Engelsk landsbygd, degenererad överklass, passion, familjehemligheter, gotiska romaner, mystik - visst låter det som läsning för kulna vinterkvällar? På baksidan står det bl. a. så här:
"Inside the decaying castle, Edie begins to unravel her mother´s past. But there are other secrets hidden in the stones of Milderhurst Castle, and Edie is about to learn more than she expected. The truth about what happened in the distant hours has been waiting a long time for someone to find it."
670 sidor.

11 kommentarer:

 1. Den har jag läst (men på svenska) och tyckte den var helt OK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara OK? Det låter inte så entusiastiskt... jag blir betänksam

   Radera
 2. Jag har två Kate Morton olästa i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. har läst någon enda som jag dock gillade

   Radera
 3. Jag läser den faktiskt precis nu. Den har stått oläst i min hylla i 4,5 år. Som det känns just nu så kunde den ha fått stå lika länge till... :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj då, en till som inte verkar så nöjd! jag kanske ska sätta tillbaka boken i hyllan

   Radera
 4. Det er lenge siden jeg har lest Kate Morton nå, det fikk jeg lyst til å gjøre noe med :)

  SvaraRadera
 5. jag har bara läst någon enda Morton, men har ofta tänkt att jag skulle läsa någon mer. får se om det blir denna. 670 s...

  SvaraRadera
 6. Har aldrig läst Morton. Har inte ens köpt Morton. 670 sidor kan få vem som helst att backa.

  SvaraRadera
 7. det känns som ca 300 sidor för mycket om inte boken är osedvanligt bra

  SvaraRadera