fredag 17 mars 2017

Bokbloggsjerka 17 - 20 mars

Annikas bokbloggsjerka 17 - 20 mars: Vad tycker du om stereotyper? Känns det tryggt, irriterande, bör undvikas, etc.
Stereotyper är i allmänhet inget positivt, men jag kan tycka att de kan få passera i vissa sammanhang och i vissa lägen. Men det får vara i kulisserna och inte röra viktiga personer eller händelser. Kanske kan de i ibland spara tid och snabbt sätta läsaren i rätt läge för något viktigare som ska komma? Jag bara funderar och försöker vara rättvis.

15 kommentarer:

 1. Ibland kanske stereotypa karaktärer kan fylla en roll om de ingår som en del av något större. Som i Den gröna vägen, där en av karaktärerna var ganska förutsägbar, men som kontrast till de andra som absolut inte var det tror jag att det behövdes för balansen.

  SvaraRadera
 2. Dessvärre är väl hela världen full av människor som man skulle kunna kalla stereotyper, vid första anblicken, men förhoppningsvis har de mer att bjuda på under ytan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är alldeles sant, Monika. en vet aldrig vad som döljer sig bakom fasaden

   Radera
 3. Bra tänkt! Mycket beror nog på var och hur det förekommer, bara det inte görs för centralt och extremt, blir nog mest irriterande då. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. just det. det får inte vara så att en direkt snubblar över dem

   Radera
 4. Man kan skämta om stereotyper.

  SvaraRadera
 5. Efter att ha läst en massa olika tankar om stereotyper blir jag nyfiken på vad som skulle hända om jag lät en sådan kliva in i min nästa bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. inte fel, Ewa. beror på hur och var och en massa om och men

   Radera