tisdag 8 juli 2014

Utgallrat

Igår besökte jag ett bibliotek som placerat sina utgallrade böcker precis utanför ingången. Jag försökte gå förbi med högburet huvud, men skymtade ett välkänt namn i ögonvrån:  Carina Burman. Sedan var det kört.Tre titlar 10 kr. Billigare kan det inte bli, men det löser ju inte platsfrågan. Snart måste jag dessutom upprätta en Burman - hörna i hyllan. Babylons gator; ett Londonmysterium kom ut 2004 och är en kriminalroman i historisk miljö med en myckenhet litteraturhistoria i. 1800 - talsförfattarinnan Euthanasia Bondeson agerar detektiv. Året är 1851.

Vit som marmor; ett romerskt mysterium kom ut 2006. Euthanasia Bondeson löser problem i Rom.
Latin, arkeologi och italiensk mat är de stora intressena just nu. Året är 1852 och EB rör sig bland svenska konstnärer och arkeologer i den eviga staden.
I tredje romanen om Euthanasia Bondeson, 
Hästen från Porten; ett österländskt äventyr, 2008,  kommer EB från den syriska öknen till Konstantinopel, staden som ligger mellan öst och väst. Hon har ett försvinnande att utreda. Året är 1853. EB möter egendomliga resenärer, besvärliga poliser och hjälpsamma haremsdamer.
Samtliga titlar är utgivna på Albert Bonniers förlag.

8 kommentarer:

 1. Tänk att det är så svårt att motstå :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till prima fynd! Hästen från Porten har inte jag... Nu blir det ingen fotboll för dej ikväll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jodå. det är ett måste efter gårdagens skräckupplevelse. vi satt som förstenade

   Radera
  2. en lite Burman-hörna har jag. Tänk att hon bodde ett år mitt i Venedig med familjen när hon skrev sin avhandling! . . Skräckupplevelse?

   Radera
  3. jag menar matchen mellan Tyskland och Brasilien, Hannele. mina franska nerver...

   Radera
  4. haha, tänk att bokfolk tittar på fotboll!! Den som satsade rätt resultat på tips, fick s¨där nitton gånger pengarna...

   Radera
  5. jag tittar bara på VM och de mest spännande matcherna

   Radera