fredag 19 juni 2020

Fem en fredag v. 25: Midsommar

Midsommarstången är Mias

elisamatilda: Fem en fredag v. 25: Midsommar

1. Hur firar du midsommar i år?
Jag gör det jag får. Nämligen ingenting. Det blir trädgården. Men det är inte fy skam med alla blommande rosor som behöver ansas hela tiden. Och skuggan under träden är guld värd. Och frukosten på altanen.

2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
Vi äter ett rejält mål mat med sill och potatis, gräddfil och gräslök mitt på dagen. Sedan får det bli jordgubbar för resten.
 
3. Kommer du dansa runt en majstång?
Naturligtvis inte! Guskelov! 


4. Hur var dina midsomrar som barn?
Vi gjorde midsommarstång och plockade sju sorters blommor och lade under kudden. Men allt stöp ju på att vi inte kunde hålla tyst.
 
5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?
Ännu mindre. Men en ljudbokspromenad blir det såklart. Det gjorde jag inte förra året. Läser lokalbladets Sommarföljetong som är Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst. En feelgood, alltså. Inte min tekopp. Men första avsnitten var överraskande bra. Kanske för att huvudpersonen älskar picklad rödlök precis som jag och för att hon också är besatt av ljudböcker. 


14 kommentarer:

 1. Mrs Calloway, finns så mycket god sill, köper färdiga sillburkar till extrapris, maken gillar Earl Grey-sill, Ramslökssill, inlagd, senapssill, jag tycker bäst om tomatsill, brantevikssill, skärgårdssill, kräftsill...Varmt, typ +30°C , jag köpte fluffiga donuts och planerat göra små jordgubbstårtor, cykla till havet och fika

  SvaraRadera
  Svar
  1. ängsklocka är min favorit ❤️ trevlig midsommar!

   Radera
 2. Det blir väl en utmärkt midsommar det. Jag kommer inte ihåg något från barndomens midsommarfirande, men när du skriver om blommor under huvudkudden, så dyker det ändock upp fragmentariska bilder. Ha det skönt i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, det var viktigt med de där blommorna. och vi plockade vilda blommor i dikesrenarna till midsommarstången. då kunde en också hitta söta smultron. trevlig helg!

   Radera
 3. Låter som en bra midsommar. Roligare att promenera när en har ljudbok i örat, och så blir det mer läst. (Säger läsa även om ljudböcker, finns ju så många olika sätt att läsa) ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. absolut mycket roligare att lyssna om en ändå ska gå. men det är viktigt att det är rätt bok och rätt uppläsare

   Radera
 4. I den här tiden känns det som att man får göra det bästa av situationen. Bara ta det lugnt och njuta av ledigheten ������ Glad Midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. absolut. det finns en del glädjeämnen trots allt. även om barnbarnen är låååångt borts

   Radera
 5. Hahaha! Då gjorde du lika mycket/lite som jag. Å jag har inte ens rosor som måste ansas, vilket nog är lika bra, då jag har noll erfarenhet av trädgårdsarbete;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det har inte jag heller, men rosorna är snälla och ser ut som om de förstod att jag inte begriper något

   Radera
 6. Det lät väl som en hygglig midsommar trots begränsningarna. Man får ta det som det kommer och vara nöjd över det fina vädret. Underlättar att umgås med distans..
  Trevlig fortsättning på midsommarhelgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag har inte lidit så farligt. mycken uteläsning, promenader

   Radera
 7. Minns en gång i tonåren då vi skulle prova det där med sju sorters blommor, men det funkade inte så bra. En av oss drömde om jättemyggor, en annan hade en mardröm där Adolf Hitler förekom, och själv drömde jag inget alls..

  SvaraRadera
 8. Låter väl som en rätt trevlig midsommar tycker jag. :)

  SvaraRadera