söndag 12 januari 2020

En smakebit på søndag

"Man ser saker två gånger, den första och den sista.  Allt däremellan är vana och rutin. Det är blindhet. Jag stod på Andra Långgatan och min fru, som sedan fem minuter var min före detta fru, sträckte fram handen till avsked. Det var en underlig gest mellan två människor som älskat varandra i minst tjugo år. Jag tog emot hennes smala hand och såg på henne, denna sista gång. I hennes hjärtformade ansikte var de runda, klara ögonen som vanligt markerade med svart. Det korta platta håret var fortfarande nästan lika blont som det en gång hade varit på naturlig väg, i öronen satt små silverringar. Kring hennes nätta mun liksom kring ögonen, syntes fina rynkor. Naturligtvis. Precis som det fanns rynkor kring min mun och mina ögon. Så här var det: jag på henne och skälvde till, precis som allra första gången hon spände blicken i mig."
Från sidan 7 i Göteborgs schamaner av Johan Nilsson
Läsutmaningen En smakebit på søndag går ut på att en bjuder varandra på smakebitar utav det en just läser. Naturligtvis utan spoilers. Den här veckan är det Astrid Terese på den norska bokbloggen Betraktninger som håller i trådarna.
Fler smakebitar HÄR

32 kommentarer:

  1. Den här känner jag till, men har inte läst. Den finns på min nyfiken-på lista.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag blev själv lite överrumplad av inledning

      Radera
  2. tyckte mycket om denna, lite göteborgsnostalgi

    SvaraRadera
    Svar
    1. det lilla jag läst verkar mycket sympatiskt

      Radera
  3. Så fin smakbit, trots den på många sätt sorgliga händelsen

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är en vemodig situation. konstigt att det kan bli på det sättet

      Radera
  4. Så sorgligt, men väldigt trovärdigt skildrat. Den här boken har jag sett tidigare och tänkt läsa, tack för påminnelsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det är verkligen mycket trovärdigt. dessvärre

      Radera
  5. Den sparade jag ner på Storytel igår :) Har inte den nominerats till Augustpriset tidigare? Eller har den bara legat på topplistor kanske, så det är där jag har sett den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. vet faktiskt inte om den nominerats till Augustpriset. men jag tycker att det talats om den på diverse bloggar

      Radera
  6. Sorgligt, men vackert på samma gång. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  7. Det hørtes ut som en interessant bok. Jeg kjenner dessverre hverken forfatteren eller tittelen. Og kan ikke finne forfatteren blant bøker som er oversatt. Ha en riktig fin søndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. du får helt enkelt läsa den på svenska! hoppas att den fortsätter att vara lika bra som den verkar i början

      Radera
  8. Bra smakebit och rätt underligt faktiskt att man lever ihop med någon i flera år och sedan hörs man aldrig av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, och så är denne någon plötsligt som en främmande person. mycket underligt

      Radera
  9. Jag gick direkt in på biblans arkiv, dessvärre fanns den inte. Kanske lika bra, jag skilde mig också efter drygt 20 år ganska abrupt och oväntat.utan att ens ta i hand..Tack för smakbit, ha en skön söndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. men be att biblioteket lånar in den från annat bibliotek, vetja! 20 år är kanske någon sorts brytpunkt?

      Radera
  10. Tack för smakbiten! Tycker mig känna igen titeln, men inte mer än så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag kände till titeln och hade inte tänkt läsa den, men ändrade mig efter några ord från en god vän och definitivt efter de inledande meningarna

      Radera
  11. Det där var en bok som jag aldrig hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  12. Tack för smakebiten, en helt ny bok för mig.

    SvaraRadera
  13. Låter intressant, tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ska bli intressant att se om det första goda intrycket håller sig

      Radera
  14. Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
    Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
    För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
    Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
    Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
    Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
    Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
    Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
    Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    SvaraRadera