torsdag 14 september 2017

Hett i hyllan

Bokföring enligt Monika: "Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"
Moderskärlek av Jayne Anne Phillips, född 1952,  kom ut år 2000 på Forum. Hon tar god tid på sig mellan romanerna. Hon började med noveller, till exempel samlingen Svarta biljetter, 1981 . Maskindrömmar, 1985, och Sommarlägret, 1995, är två av hennes tidiga stora romaner. I Moderskärlek  möter en Kate som har att handskas med en nyfödd baby och en döende mor som bor hos henne. Maken är läkare och arbetar mycket. Han har medfört två söner i boet och dessa båda har svårt att acceptera faderns nya hustru. En följer Kate i vardagen och när hon sitter i stillheten i moderns rum och talar om gångna tider. Kate minns sin uppväxt, och möter föräldrarna och deras liv på nytt. Varför denna roman, som säkert är alldeles utmärkt, står oläst i min hylla är och förblir en gåta.

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. det går inte att känna till alla författare.

   Radera
 2. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 3. ganska känd amerikansk författare, men det är som sagt långt mellan titlarna

  SvaraRadera
 4. Som med min bok, att den står oläst är också en gåta.

  SvaraRadera
 5. jag en förstår inte riktigt. det var så viktigt att få hem den och sedan blir den stående

  SvaraRadera
 6. Ibland är det som ett mysterium hur vissa böcker fortfarande kan vara olästa. Just denna känner jag inte till, varken bok eller författare.

  SvaraRadera
 7. jag var nog ganska sugen på att läsa den här när jag köpte den, men sedan... ja, vad hände?

  SvaraRadera