lördag 30 september 2017

Hett i hyllan på en lördag

Det är visserligen lördag, men jag hänger inte riktigt med. Hett i hyllan kom bort i torsdags, men bättre försent än aldrig. 
Bokföring enligt Monica (som verkar ha gjort en jätteupphandling på bokrean 2014. Hon knaprar oförtrutet på sina inköp ifrån den) säger så här:
"Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"
Albert Bonniers förlag
Jag har inte läst något av Jussi Adler - Olsen men jag får lust att läsa Kvinnan i rummet när jag nu sitter och bläddrar i den. Det är första delen i en serie om åtta planerade kriminalromaner med kriminalkommissarie Carl Mörck och hans medhjälpare Hafez el - Assad. De tar sig an till synes hopplösa fall. Jussi Adler - Olsens romaner om Avd. Q har blivit en internationell succé, som hyllas av såväl kritiker som läsare. I Kvinnan i rummet har en ung politiker försvunnit spårlöst och medierna spekulerar vilt. Polisen lyckas inte lösa mysteriet och då får Avd. Q rycka in.

7 kommentarer:

 1. Har ännu inte läst något av den här författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. då är jag alltså inte ensam om att inte ha läst Jussi Adler - Olsen

   Radera
 2. Jag har läst de fyra första delarna i den serien och de är riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag läser första delen så får jag se sedan

   Radera
 3. Jag läste precis den näst senaste delen, sjätte, men jag tycker nog fortfarande att Kvinnan i rummet har varit den allra bästa av dem.

  SvaraRadera
 4. då kan jag ju läsa den åtminstone

  SvaraRadera