torsdag 27 juli 2017

Hett i hyllan

Monika på bokbloggen Bokföring enligt Monika: "Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"
"Mellan klockan 19.56 och 20.01 fredagen den 22 november slussades tre samtal via larmnumret 90 000 till Stockholmspolisens ledningscentral. Det första kom från en pensionerad jurist som hade sett hela händelsen i detalj från sin balkong på Valhallavägen 38. Juristen presenterade sig med namn och titel och verkade inte det minsta uppskakad. Sammanfattningsvis gick det ut på att en galning iförd svart långrock och skidmössa med öronlappar just hade skjutit ner en stackars hundägare och hans hund. Nu sprang gärningsmannen runt i cirklar och  och skrek osammanhängande och anledningen till att juristen befunnit sig ute på sin balkong i flera graders kyla var att hans hustru led av astma och att cigarettrök hade en obehaglig förmåga att fastna i gardinerna: " Om polisinspektören undrar över den saken?" Så börjar Leif GW Perssons polisroman Mellan sommarens längtan och vinterns köld. En roman om ett brott; den första i en trilogi där andra delen har titeln Faller fritt som i en dröm och tredje En annan tid, ett annat liv. Den har stått väldigt länge i en hylla i stugan vid havet. Vet inte om jag någonsin kommer att läsa den. Men jag lyssnade på  Den döende detektiven i uppläsning av Peter Andersson och tyckte att den var väldigt bra. 

12 kommentarer:

 1. Har läst någon GW en gång i tiden men det var inte riktigt nånting för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, jag känner inte riktigt det heller

   Radera
 2. Har läst flera böcker av Leif GW, även den här. Gillar dem alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag gillar Leif GW som person och kanske skulle jag gilla flera uppläsningar

   Radera
 3. (maken har plöjt några GW Persson som fått resa tillbaka till loppis)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är väl inget en läser om precis

   Radera
 4. Så länge du inte ger dig på böcker som handlar om Bäckström så tror jag att det kan gå bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäckström? är den han den brutale som Claes Malmberg spelar?

   Radera
  2. Ja, det kan det nog vara. Har aldrig sett den så helt säker är jag inte.

   Radera
 5. Jag har aldrig läst något av GW men det är många kunder som kommer in och säger att han är riktigt bra så jag kanske borde testa nån gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag vet att väldigt mångar gillar Leif GW. hans biografi är det också många som gillar

   Radera