onsdag 28 september 2016

Tematrio - höstfärger i titeln

LYRAN: "Det är snart oktober och definitivt höst. Bra, hösten är min favoritårstid, särskilt när den är så fin som årets har varit. Extra mycket tycker jag om att promenera och sparka i höstlöv. Dessutom är träden så fina när lövens färger skiftar till gult, orange, rött och brunt. Och om dessa färger handlar veckans tema. Berätta om tre böcker som har någon av höstens färger i titeln! Var så långsökta ni vill i era tolkningar."

Clementine Churchill av Sonia Purnell
Ny biografi om Winston Churchills hustru Clementine, som utan tvekan hade stort inflytande på Churchills liv och politik och som verkligen är värd en egen biografi. 

Mannen i brunt av Agatha Christie. En av författarens första böcker. Den har mera karaktären av agentroman än hennes andra böcker. En ung kvinna, Anne Beddingfield, är huvudperson och den som löser mysteriet med mannen i brunt. Honom stöter hon först på vid en olycka i tunnelbanan i London och senare i Sydafrika.

How green was my valley av Richard Llewellyn. Romanen skrevs 1939 och filmades 1941. Den handlar om kolgruvarbetare i Wales och deras fackliga kamp för en bättre tillvaro.

 

20 kommentarer:

 1. Mannen i brunt! Du anar inte hur länge jag försökte komma på en titel med brunt i... men misslyckades :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är kanske inte den allra lättaste färgen, precis

   Radera
 2. Clementine Churchill var ju väldigt fyndigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller hru, Robert! jag blev riktigt nöjd själv

   Radera
 3. Mannen i brunt var en okänd Christie-titel för mig. Boken om Clementine Churchill verkar intressant. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. håll till godo! på tiden att kvinnorna bakom de stora männen lyft fram

   Radera
 4. Hur otroligt det än låter så har jag Llewellyns bok i hyllan. Den heter "Jag minns min gröna dal" på svenska. Jag plockade upp den som en BookCrossing bok någon lämnat tror jag. Läst den har jag dock inte än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tror att den fanns i föräldrarnas bokhylla och att den var ganska populär på sin tid. har ett minne av en gammal svart/vit film som jag tyckte var väldigt bra för länge sedan

   Radera
 5. (förändringar, något om reklam men jag har inte godkänt...
  "Från och med den 29 september 2016 kommer sötrutegadgeten endast att visa sökresultat från den här bloggen. Sökresultat från länkar i dina inlägg, från webben eller från bloggliste- och länklistegadgetarna kommer inte att visas längre."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har vad jag vet inte godkänt heller

   Radera
  2. (om du loggar ut och loggar in så kommer såna meddelanden) detta går att läsa om du går in på Utforma.

   Radera
  3. har loggat ut och in, men det hjälper inte

   Radera
 6. P.S.
  The Professor av Brontë kostar 27 kr (om man köper nåt mer och tar gratis-frakt): http://www.bokus.com/bok/9781853262081/the-professor/

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj då! det får jag kolla upp. tack för tips!

   Radera
 7. Mannen i brunt har jag missat helt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är väl ingen av Christies mera kända titlar. däremot en av de första

   Radera