lördag 6 december 2014

Nightwatch

Ikväll blir det uppesittarkväll!
21.30 i TV 1 visas första delen av tre av När döden kom till Pemberley. Den bygger på P D James bok Death comes to Pemberley; en uppföljning på Stolthet och fördom av Jane Austen. "They wanted dancing and merriment. They got murder" står det på bokens baksida. Året är 1803 och Elizabeth och Darcy har varit gifta i sex år när plötsligt Elizabeths yngre oberäkneliga syster Lydia dyker upp, skrikande att hennes man har blivit mördad.

Därefter visas kl 22.30 visas en brittisk - fransk - tysk inspelning av Chéri, en roman av Colette (1873 - 1954). Hon är en storartad skildrare av kärlekens väsen och tycks nu ha nått även yngre generationer. Chéri handlar om den medelålders kurtisanen som blir förälskad i en mycket yngre man

8 kommentarer:

 1. Låter som en intressant filmkväll. Själv skall jag kika på sista delen i Så mycket bättre. Längre än så har jag inte bestämt ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nu har jag sett allt! det blev mycket på en gång, men det var det värt!

   Radera
 2. Jag är lite sugen på Pemberley, men tror inte min hjärna orkar ta in handlingen, så jag ska nog sortera mina pärlor istället, det känns lagom ansträngande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men miljöerna är intressanta och personerna välvalda

   Radera
 3. Svar
  1. visst var den bra! jag tyckte PD James följt upp bra; miljöerna och personerna fina och välfunna. stackars Trevor Eve får som vanligt spela arrogant utredare

   Radera
 4. Det passar honom, han är ju bra.

  SvaraRadera