måndag 26 februari 2024

Boktriss v. 9 2024: Bokstaven I

Mias bokhörna: Boktriss v. 9: Bokstaven I

Manlig karaktär: Israel Armstrong, rundnätt och tunnhårig bibliotekarie i manchesterkostym och brogueskor, ska bli uppsökande resursperson på ett ambulerande lärcentrum (bokbussbibliotekarie är ett föråldrat uttryck). Men vissa väsentliga komponenter saknas såsom till exempel 15 000 böcker. Fallet med de försvunna böckerna av Ian samson

Kvinnlig karaktär: Ingeborg Ek i Springkällan av Kerstin Ekman. Ingeborg Ek var en av jordens arbetsammaste och ordentligaste människor. I fyra år hade hon tjänat kokerska i Lindhska huset. Hon hade hunsat köksan, satt skräck i slaktarn och aldrig gjort en hollandaise på mindre än tio gulor. Sedan blev hon gift med Assar Ek som föredrog rotmos med fläsklägg framför vol-au-venter. Hon hade tänkt gå bort som kalaskokerska en eller ett par kvällar i veckan, men lokförarn sa: "Min hustru går inte bort och arbetar. Henne försörjer jag."

Barnbokskaraktär: Ture Sventon och Isabella. Hästen Isabella är cirkusdirektörens ögonsten, men ständige mästerbrottslingen Ville Vessla smider onda planer.

En kväll försvinner Isabella spårlöst och direktören beger sig till privatdetektiven Ture Sventon för att få hjälp i sökandet.

Ture Sventon ger sig tillsammans med sina medhjälpare Herr Omar och fröken Jansson i kast med att försöka återfinna den stulna cirkushästen.

3 kommentarer:

 1. Det låter som en prestation att kunna bli av med 15000 böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vill man så kan man! säger hon som med stora svårigheter gallrar tre böcker ur någon hylla

   Radera
 2. Spännande mix och roliga presentationer! :)

  SvaraRadera