Mias undrar i sin helgfråga v. 47 vad vi har för favorit bland julkokböcker.
Vinterns goda ting. Maten - Julen - Blommorna av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Mor och dotter - ett oslagbart par. De otroligt vackra bilderna är tagna av Nisse Peterson. Här finns allt en kan önska sig: En enkel jul; en grön jul; en traditionell jul. Sallader, drycker, godis. Recept på långjäst, danskt rågbröd, barley water, örtost, ingefärspäron och saffransmajonnäs.
Kapitlena om Vinterns växter, Kransar och binderier och klappar ifrån köket är också väldigt trevliga och användbara.
Bonusfråga: Brukar ni baka pepparkakor?
Svar: Ja. Men bara skurna franska. Inga pepparkakshus o. dyl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
vi gör egen pepparkaksdeg med massa goda kryddor, maken har alla år gjort olika konstverk med barnen, nu har nästa generationen tagit över traditionen ❤️
SvaraRaderaen ändrar lite på traditionerna genom åren
RaderaJa den kan jag tänka mig är bra. Kanske ska se om jag kan e-låna den.
SvaraRaderaden är väldigt bra och fin. liksom alla andra böcker de gör
RaderaSkurna franska pepparkakor låter lite elegant!
SvaraRaderade ser ut som på bilden. så så väldigt eleganta är de inte. men goda
RaderaVerkar som en riktigt komplett julbok. :)
SvaraRaderaAnna Bergenströms böcker tycker jag om.
ja. den tar upp tiden kring jul också. väldigt fin bok
RaderaAnna Bergenström har vi flera böcker av men inte den.
SvaraRaderaden har några år på nacken nu, men den är fullt användbar
Radera