fredag 14 april 2017

Bokbloggsjerka 14 - 17 april


Annika undrar i sin Bokbloggsjerka: Less is more, håller du med om det? (Kan handla om en på tok för lång bokserie, en bok som borde ha förkortats med typ 300 sidor, etc.)

Jag har verkligen reflekterat över hur många böcker som nuförtiden är mycket  tjockare än de behövt vara. Jag gillar verkligen episkt berättande och i princip har jag inget emot böcker som varar länge. Men det finns undantag. Ett exempel som jag har i färskt minne är Steglitsan av Donna Tartt ( här gissar jag att många protesterar). Ett exempel på less is more är Lise Tremblays senaste lilla (till formatet) roman Huset på Saint Pauls väg. Den berättar en familjehistoria på ca hundra sidor. Jag skriver några rader om den imorgon.
Elizabeth Georges deckarserie om det omaka deckarparet Havers och Lynley blev för lång för flera år sedan. Medan serien om shettisen Sigge aldrig kan bli lång nog. Den uppgiften har jag från säkert håll. Uppgiftslämnaren har på nolltid läst ut den allra senaste utkomna delen i serien Sally och Sigge. Lin Hallberg skriver och Margareta Nordqvist illustrerar. Hästflickan Elina får lära sig mycket i stallet om både hästskötsel och annat. Ingela är världens bästa ridlärare och stallet i Broby är det mysigaste tänkbara.

12 kommentarer:

 1. Protesterar inte alls vad gäller Steglitsan, läste inte ens ut den. Inte min smak. Lynley-serien jobbar på övertid, givit upp nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men tack! jag trodde att jag var ungefär ensam i världen om att inte gilla Steglitsan. synd på Lynley - serien

   Radera
 2. Jag tycker nästan alltid att långa böcker känns oredigerade.. :o Less is more! ;)

  SvaraRadera
 3. Som vanligt beror ju mycket på innehållet och jag tycker ju att Tartts Den hemliga historien var får lång den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var precis likadant med den. jag slutade på hälften

   Radera
 4. barn/ungdomsböcker fungerar oftast bättre som långa serier än vissa vuxen böcker

  SvaraRadera
 5. Steglitsan gav jag upp, för långrandig och seg. Men Elizabeth George har jag inte gjort slut med, än, lite väl tjocka böcker men jag gillar dom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tänkte att jag skulle ta ett tag med George igen

   Radera
 6. Det kan ju finnas undantag, men det sällan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst, absolut. en kan aldrig säga något med 100% säkerhet

   Radera