måndag 27 juni 2016

Sommar - läsning/lyssning

Pågående radioföljetong: José Millás  självbiografiska Världen (översättning Manni Kössler) berättar om en pojke i tioårsåldern och hans uppväxt i Madrid i början av  femtiotalet.  
I en önskerepris enbart på webben sänds Yacoubians hus av Alaa al-Aswany. Lyssna och ladda ner mellan 27 juni och 27 juli 2016.
Yacoubians hus - arabvärldens mest lästa roman av Alaa al-Aswany i uppläsning av Isa Aouifia
En mörderska bland oss av Hannah Kent i uppläsning av Johan Gry och Gunilla Johansson startar som radioföljetong torsdagen den 7 juli.  
SvD:s sommarföljetong är Epidemin av Åsa Ericsdotter. Jag har läst tre avsnitt och tycker att den verkar lika skrämmande som Mats Strandbergs Färjan förra sommaren. Hälsopartiet sitter i regeringsställning. Skatt på fett och socker, fetmaoperationer och bantningspiller är det som gäller. Vissa barn får gå i specialklass för att få specialbehandling mot sina extrakilon. Fettmuskelkvot, FMK, har ersatt BMI som ansågs vara för generöst. Lattevalkarna ska bort! Till vilket pris som helst! Åsa Ericsdotters bok kommer ut i augusti. Albert Bonniers förlag. Svekets offer av Set Mattsson kommer att publiceras som sommarföljetong i Sydsvenskan med start 8 juli. I DN börjar sommarföljetongen idag.  Hanne Wilhelmsen och Oslopolisens jagar terrorister i Offline av Anne Holt. Den pågår till den 21 augusti. Översatt av Margareta Järnebrand. Piratförlaget. 

2 kommentarer:

  1. skrämmande böcker passar inte i honungsrosdoften... gillade Carina Burmans bok om Rydelius - en kvinna före sin tid.

    SvaraRadera
  2. Färjan var för hemsk. läste den i studiesyfte. hälsofascismen i Epidemin är också hemsk. Carina Burman är en favorit

    SvaraRadera