lördag 7 november 2015

Mera Augustin Erba

 
2002 kom boken Uppdrag: pappa där ett antal pappor berättar om sina erfarenheter av att ha barn. En pappa som går in för sitt faderskap på ett speciellt sätt är Augustin Erba. Han slåss för sin rätt att vara pappa: Kampen för lika villkor, Kampen mot kvinnorna, Kampen mot männen, Kampen mot systemet, Kampen mot mig själv och Kampen för livet. Augustin Erbas speciella uppväxt, förhållandet till den av migrän plågade modern och den våldsamme fadern som dden skildras i Blodsbunden, gör sig påmind hela tiden. 
I Uppdrag: familj heter, som kom ut 2004, har Augustin Erbas inlägg Att leka med små barn. Far och son upptäcker varandra. Augustin Erba är helt överväldigad av kärleken till barnet. Han minns sin egen barndom och är rädd att han ska tappa tålamodet med den lille Erik. Han är rädd att få hjärtinfarkt och lämna sonen faderlös. 
Kära mamma heter Augustin Erbas bidrag i boken Mor, mamma, morsan, 2012. Det är ett oändligt sorgset brev ställt till den mamma han inte kan låta bli att älska. Han uttrycker sin stora sorg över att hans barn inte träffat sin farmor mer än tre gånger i korta stunder trots att de bor nära varandra.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Synd om dessa far- och morföräldrar som inte får träffa sina barnbarn :(
  Ett fall där sonen sa till sin mor: "Om du träffar min dotter, får du inte träffa mej!" (Den sonen skulle jag ha slängt i papperskorgen!)

  Men alla fall är olika, det finns olämpliga föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (i detta fall ville fadern inte träffa barnet för han var gift på annat håll :(
   Men farmor ville, men hennes son förbjöd kontakten.

   Radera
  2. usch! arma mor- och farföräldrar som inte får träffa sina barnbarn! och stackars barnbarnen som inte får tillgång till den äldre generationen

   Radera
 3. i det här fallet vill farmor inte träffa sina barnbarn.hon skyller på migränen som hon just haft, har eller känner på sig att hon ska snart ska få. sonen sörjer, som sagt.

  SvaraRadera