fredag 21 oktober 2011

Högkvalitativt författarmöteUrsympatiska
Anna - Karin Palm berättar om sin senaste bok, Snöängel, som många väntat på länge, länge.

Idén fick hon redan på 80 - talet.
Snöängel är en lek med
C J L Almqvists Stockholmsroman Drottningens juvelsmycke.

Anna - Karin Palm berättade att Eva- Maria Liffners roman, Lacrimosa, också är en Tintomaralek, men att den mera utgör Tintomaras hämnd på Almqvist.
Hedvig, huvudpersonen i Snöängel, är en androgyn person som på olika sätt kommer i kontakt med en brokig mängd människor. Hon älskas av alla av - både män och kvinnor. Hedvig har inga ambitioner för egen del. Hon är nöjd med att bara vara. Men hon blir ett kärl för andras begär och önskningar.
Snöängel är en roman om Stockholm, minnet och språket.
Anna - Karin blandar saga och realism; hon har ett fullständigt underbart språk;
och som hon läser! Den är en njutning att lyssna.
Upplyft och berikad går jag hem.

5 kommentarer:

 1. Jag håller just nu på att läsa Snöängel och jag tycker mycket om boken. Anna-Karin Palm har ett så speciellt sätt att berätta så att man kommer in i handlingen så att det känns som om man vore där just då det berättas.

  SvaraRadera
 2. Nattens bibliotek: jag håller med. och man läser långsamt. så fantastiskt hon får fram stämningen runt denna märkliga gåtfulla Hedvig som är lite som ett skyggt djur som skymta mellan trädstammarna.

  SvaraRadera
 3. alltid trevligt att lyssna på författare

  SvaraRadera
 4. Detta är en av största bloggar jag har läst sedan någonsin. Din webbplats innehåller mycket nyttig information och jag är säker på att många människor kommer att gilla det som jag gör. Jag willl hålla besöka din blogg väldigt ofta.

  SvaraRadera