det blir te till frukost och kaffe efter lunch - jag försöker undvika matlagning... men äta måste man ju... delade EN semla med maken igår, som jobbar hemma, kanske sista veckan
Napoleonbakelse! Så gott det är. Googlade lite. Johan Broqvist ägde Broqvists konditori i Växjö. Han son tog över och idag är det hans döttrar som driver fiket.
Bakverket förädlades tidigt på 1800-talet av Marie-Antoine Carême som menade att ursprungsreceptet var forntida. Den svenska varianten skapades av Johan Broqvist som gesällprov i Österrike i mitten av 1800-talet.
om en har otur kan en träffa på forntida bakelser också. en får se upp! de ska vara pinfärska och riktigt gjorda och med rätt sylt. det var ett anrikt café. det får jag ha i minne om/när jag kommer till Växjö
Så du tillhör "minoriteten" som INTE har magneter på kyl/frys. Gissar att du hade många uppe när dina barn var små... Det där med att koka kaffe på morgonen har vi gemensamt, fast jag behöver bara trycka på en knapp;-)
allt var ju annorlunda när barnen var små och mycket skulle fästas upp överallt. jag måste genomföra mågna besvärliga moment för att få en kopp kaffe på morgonkvisten
det blir te till frukost och kaffe efter lunch - jag försöker undvika matlagning... men äta måste man ju... delade EN semla med maken igår, som jobbar hemma, kanske sista veckan
SvaraRaderahar ätit en semla i år men det var ingen höjdare. jag gillar inte matlagning men det är ju ett måste
RaderaJag lagar mestadels min egen mat, tycker det är roligt och jag vet vad som är i.
SvaraRaderaKaffet är stärkande på morgonen.
det är ju det att en vet vad det är i den mat en lagar själv. visst är kaffet viktigt på morgonen
RaderaTrevligt med spontanfikat! Det är väldigt trevlig lyx kan jag tycka =)
SvaraRaderaja, faktiskt. och vi har ett ställe som gör riktiga napoleonbakelser
RaderaJag lagar alltid mat fastän det bara är jag. Men det blir betydligt enklare på vardagar än på helgen. Din tisdagslyx älskar jag! Trevlig helg!
SvaraRaderadet är riktigt duktigt att laga all mat till dig själv. om jag inte lagat den mesta maten till min man hade jag bara slarvat.
RaderaNu blev jag akut sugen på en napoleonbakelse. Det är jättelänge sedan jag åt någon och de är ju så goda.
SvaraRaderaHa en fin helg!
/Ingrid
de är jättegoda när de är riktigt tillverkade. en kan träffa på hemska saker ibland. trevlig helg på dig också!
RaderaNapoleonbakelse! Så gott det är. Googlade lite. Johan Broqvist ägde Broqvists konditori i Växjö. Han son tog över och idag är det hans döttrar som driver fiket.
SvaraRaderaBakverket förädlades tidigt på 1800-talet av Marie-Antoine Carême som menade att ursprungsreceptet var forntida. Den svenska varianten skapades av Johan Broqvist som gesällprov i Österrike i mitten av 1800-talet.
om en har otur kan en träffa på forntida bakelser också. en får se upp! de ska vara pinfärska och riktigt gjorda och med rätt sylt. det var ett anrikt café. det får jag ha i minne om/när jag kommer till Växjö
SvaraRaderaSå du tillhör "minoriteten" som INTE har magneter på kyl/frys. Gissar att du hade många uppe när dina barn var små...
SvaraRaderaDet där med att koka kaffe på morgonen har vi gemensamt, fast jag behöver bara trycka på en knapp;-)
allt var ju annorlunda när barnen var små och mycket skulle fästas upp överallt. jag måste genomföra mågna besvärliga moment för att få en kopp kaffe på morgonkvisten
RaderaJa, kaffe på morgonen är ett måste, den koppen smakar bäst också.
SvaraRaderaNapoleonbakelse, mums!
Ha en fin helg!
jag behöver inte mera kaffe på dagen när jag fått morgonkaffet som är en stor mugg. en riktig fräsch Napoleonbakelse är riktigt gott
RaderaHärligt med en bakelse! Matlagning på vardagarna är riktigt trist och går nog mest på rutin även här.
SvaraRaderamatlagning är riktigt tråkigt. gillar inte bakelser rent generellt men Napoleonbakelsen är svår att motstå
RaderaBakelser avstår jag, men matlagningen går inte på automatik här, ett evigt funderande på vad som ska inmundigas. Trevlig helg
SvaraRaderajag avstår gärna andra bakelser, men Napoleonbakelsen är något speciellt. mycket tråkigt att tänka ut maten och sedan försöka laga till den också
RaderaNapoleonbakelse var längesedan jag åt en. Ja bakelse överhuvudtaget... blev lite sugen.
SvaraRaderaHa en fin helg.
Napoleonbakelse är den enda bakelse jag äter någon gång om året. den är jättegod en gång emellanåt. men då ska den vara nygjord och riktig
Radera