lördag 20 juli 2019

Maten, livet och samtalen runt köksbordet

Systrarna, Amy och Ebba, von Sydows fjärde kokbok har titeln Maten, livet och samtalen runt köksbordet. Den här gången är mormor Helén också involverad. Hon kunde gott ha varit med på omslagsbilden också. Hon ser ut som storasyster till sina döttrar. Ebbas äldre syster, Amy är läkare och dietist i USA där hon också bor med sin familj. Trots avståndet träffas systrarna förhållandevis ofta. De förefaller vara lika släkt -  hem - och barnkära båda två och träffas särskilt under somrarna på Marstrand och i Falsterbo. Jag gillar deras recept. Enkelt och snabbt är ledorden och de använder följaktligen få ingredienser vilket jag uppskattar mycket. Viktigt för dem är också att sitta ner och prata vid matbordet. Det har mamma Helén präntat i dem sedan barnsben. Några recept jag tänker prova är grytbrödet, lavendelkyckling från Provence och kardemummakaka med fyllning av banan och vinbär. Den kakan är ingen hälsokur, men som dietisten Amy säger, allt handlar om mängden. I brunchkapitlet finns en ugnsomelett som mera liknar en paj men utan degen. Den verkar både mättande och smarrig. Augusts ölbröd med torrjäst blev jag också nyfiken på. Bildmaterialet är förföriskt och texten är välskriven och lättsam. Kort sagt en bok som passar bra att läsa vid havet under tallarna. 

Titel: Maten, livet och samtalen runt köksbordet
Författare: Ebba, Amy & Helen von Sydow
Foto: Lisa Höök
Förlag: The Book Affair
Tryckår: 2019
Antal sidor: 170

2 kommentarer:

  1. Få ingredienser , att sitta tillsammans och prata vid middagsbordet och så recepten! Lavendelkyckling och kardemummakaka. Jag köper hela konceptet direkt! Det är ju inte så att jag lider brist på kokböcker, men den här låter så inspirerande att jag måste låna eller köpa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, gör det! jag hade stort nöje utav att bara läsa denna. och jag tänker testa några recept

      Radera